Talking Dutch

Elke maand publiceert één van de partners van DUTCH CF een artikel, statement of column over actuele onderwerpen die betrekking hebben op het aan/verkopen van ondernemingen, bedrijfsfinancieringen, intellectueel eigendom waardering, enzovoorts.

Waardering en financiering van uw bedrijf: de (on)zin van Ebitda

Bij de waardering en financiering van uw bedrijf is het oppassen geblazen met (te) simpele rekensommetjes met de Ebitda. Hoe hiermee om te gaan?

CORONACRISIS GOED VOOR BUY-IN MANAGERS (MBI)

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan.

Het belang van sterk management

Na een presentatie van een investeringsmaatschappij vroeg een van de aanwezigen wat de drie belangrijkste criteria zijn om in een bedrijf te investeren.

Iedereen is vervangbaar, toch?

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan.

Garanties vs. vrijwaringen

Men hoort vaak de termen “Garanties” en “Vrijwaringen” tijdens een overname proces. Wat is nu het verschil?

Goed IE-onderhoud betaalt zich terug

Goed IE-onderhoud betaalt zich terug. In de Winst en Verliesrekening van ondernemingen staan steevast ‘onderhoudskosten’ vermeld.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Routine gaat vervelen. Je wilt jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen, want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.

Stapelfinanciering

Ondanks de economische groei blijft het soms lastig om geld te lenen bij een bank. Bent u al bekend met alternatieve financieringen zoals bijvoorbeeld factoring, mezzanine, sale and lease back en of informal investors.

Fundingplan is essentieel

In 1989 vond de Britse wetenschapper van CERN Tim Burners-Lee het Internet uit. Zo’n zes jaar later publiceerde Bill Gates het boek ‘Road Ahead’ waarin hij de ‘Global Information Super Highway’ aankondigde.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier