IEDEREEN IS VERVANGBAAR, TOCH?

De vraag is alleen ‘op welke termijn?’

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan. In principe zijn wij het daar volledig mee eens, de vraag is alleen ‘op welke termijn?

Een goede voorbereiding betaalt zichzelf terug

Wanneer een bedrijf voor haar sales, technische kennis of innovatiekracht sterk afhankelijk is van haar DGA dan maakt dat een verkoop niet makkelijker. Het hoeft geen ‘show-stopper’ te zijn maar de potentiële koper ziet hierdoor vaak een verhoogd risico. Immers, ‘wat kopen we eigenlijk wanneer de expertise samen met de DGA de deur uitloopt?’

Om deze reden werkt DUTCH CF met haar cliënten aan het overdraagbaar maken van de onderneming. Dit is één van de aspecten van het verkoop-klaar-maken van de onderneming. Een goede voorbereiding betaalt zichzelf terug.

Meer blog items

Ontdek de waarde van je bedrijf….

Waardering van je bedrijf? Online tools baseren zich vaak op Ebitda, wat onbetrouwbaar is. Winst is niet altijd cash. Dutch Corporate Finance waarschuwt en biedt betrouwbare bedrijfswaardering. Toekomstige cashflow en risico-inschatting zijn cruciaal, niet alleen historische cijfers.

De grenzen van ‘traditionele’ royaltytarieven voorbij: De Inkomen-splitsing-methode

Het bepalen van de economische waarde van intellectueel eigendom (IE) is niet eenvoudig. Onder de verschillende waarderingsmethoden staat de op inkomstenbenadering centraal.

Financing early stage innovation ventures – a value-oriented roadmapping framework

Het bepalen van de economische waarde van intellectueel eigendom (IE) is niet eenvoudig. Onder de verschillende waarderingsmethoden staat de op inkomstenbenadering centraal.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier