GARANTIES VS VRIJWARINGEN

De garantie

Men hoort vaak de termen ‘Garanties’ en ‘Vrijwaringen’ tijdens een overname proces. Wat is nu het verschil? Garantie worden verstrekt ten aanzien van nog onbekende feiten uit het verleden. Natuurlijk mogen partijen afspraken maken over een minimale hoogte, om onnodige tijd en kosten verspilling te voorkomen.

De vrijwaring

Tijdens een boekenonderzoek (Due Dilligence) komen feiten aan het licht, zoals bijvoorbeeld een claim van een klant en of mogelijke belastingnaheffing waarvan de financiële consequenties juist wel of niet zijn te overzien. Men kan hier afspraken over maken in de koopovereenkomsten (Sales Purchase Agreement ook wel bekend als een SPA).’

Het verschil is dus: onbekende (garanties) versus bekende (vrijwaringen) zaken.

De verkoper is vaak met name geïnteresseerd in de prijs, hoe hoger hoe beter. Wat is de waarde van een hoge prijs als dit later verrekend moet worden met een hoge claim? Dek je risico’s goed af middels garanties en vrijwaringen. Met DUTCH CF staat u er als ondernemer niet alleen voor. Ga naar www.dutch-cf.nl voor meer informatie neem contact met ons op: yang@dutch-cf.nl

Meer blog items

Waardering en financiering van uw bedrijf: de (on)zin van Ebitda

Bij de waardering en financiering van uw bedrijf is het oppassen geblazen met (te) simpele rekensommetjes met de Ebitda. Hoe hiermee om te gaan?

CORONACRISIS GOED VOOR BUY-IN MANAGERS (MBI)

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan.

Het belang van sterk management

Na een presentatie van een investeringsmaatschappij vroeg een van de aanwezigen wat de drie belangrijkste criteria zijn om in een bedrijf te investeren.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier