GOED IE-ONDERHOUD BETAALT ZICH TERUG

Zaken als het pand, het machine- of wagenpark en ICT vragen voortdurend onderhoud.

Goed IE-onderhoud betaalt zich terug. In de Winst en Verliesrekening van ondernemingen staan steevast ‘onderhoudskosten’ vermeld. Zaken als het pand, het machine- of wagenpark en ICT vragen voortdurend onderhoud. Het zijn bedrijfsmiddelen waarmee de onderneming haar toegevoegde waarde in de markt levert. Ze dienen net als de medewerkers in optimale conditie te zijn en blijven. De ervaring leert ons dat de bedrijfsmiddelen die niet tastbaar/zichtbaar zijn, zoals intellectuele eigendomsrechten (IE), slechts beperkt onderhouden worden.

IE-onderhoud heeft veel meer om handen

Houders van octrooien, beeld- en/of naamregistraties, domeinnamen en dergelijke beperken zich vaak tot het betalen de jaarlijkse instandhoudingskosten. Daarmee is voor vele het onderhoud verricht. Maar IE-onderhoud heeft veel meer om handen. Denk bijvoorbeeld aan het doorlopend actualiseren van databases; het management van het afbreukrisico van een merk; het laten groeien van een octrooi-familie of het overdraagbaar maken en houden van kennis. Goed IE-onderhoud betaalt zich terug.

Meer blog items

Waardering en financiering van uw bedrijf: de (on)zin van Ebitda

Bij de waardering en financiering van uw bedrijf is het oppassen geblazen met (te) simpele rekensommetjes met de Ebitda. Hoe hiermee om te gaan?

CORONACRISIS GOED VOOR BUY-IN MANAGERS (MBI)

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan.

Het belang van sterk management

Na een presentatie van een investeringsmaatschappij vroeg een van de aanwezigen wat de drie belangrijkste criteria zijn om in een bedrijf te investeren.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier