GOED IE-ONDERHOUD BETAALT ZICH TERUG

Zaken als het pand, het machine- of wagenpark en ICT vragen voortdurend onderhoud.

Goed IE-onderhoud betaalt zich terug. In de Winst en Verliesrekening van ondernemingen staan steevast ‘onderhoudskosten’ vermeld. Zaken als het pand, het machine- of wagenpark en ICT vragen voortdurend onderhoud. Het zijn bedrijfsmiddelen waarmee de onderneming haar toegevoegde waarde in de markt levert. Ze dienen net als de medewerkers in optimale conditie te zijn en blijven. De ervaring leert ons dat de bedrijfsmiddelen die niet tastbaar/zichtbaar zijn, zoals intellectuele eigendomsrechten (IE), slechts beperkt onderhouden worden.

IE-onderhoud heeft veel meer om handen

Houders van octrooien, beeld- en/of naamregistraties, domeinnamen en dergelijke beperken zich vaak tot het betalen de jaarlijkse instandhoudingskosten. Daarmee is voor vele het onderhoud verricht. Maar IE-onderhoud heeft veel meer om handen. Denk bijvoorbeeld aan het doorlopend actualiseren van databases; het management van het afbreukrisico van een merk; het laten groeien van een octrooi-familie of het overdraagbaar maken en houden van kennis. Goed IE-onderhoud betaalt zich terug.

Meer blog items

Een pre-exit strategie voor ondernemers

Pre-exit biedt ondernemers de kans om geleidelijk delen van hun bedrijf aan investeerders te verkopen voor financiële stabiliteit en groeimogelijkheden, maar brengt ook mogelijke nadelen met zich mee, zoals beperkte opbrengsten en verlies van controle.

Is Coolblue nog steeds zo “Cool”?

Coolblue, opgericht vanuit een studentenkamer in 1999, groeide uit tot een internationaal e-commerce succesverhaal. Het bedrijf, bekend om zijn ongeëvenaarde klantenservice, breidde uit naar België en Duitsland. Ondanks een stijgende omzet zag Coolblue de winstmarges dalen door toenemende concurrentie en operationele uitdagingen. De geplande beursgang werd uitgesteld vanwege marktonzekerheden. Terwijl Coolblue zich blijft aanpassen aan een veranderend retail landschap, wordt de haalbaarheid van gratis retourzendingen en lage prijzen in twijfel getrokken.

Bescherming van intellectueel eigendom: Navigeren door de valkuilen en uitdagingen – het bedrijfsgeheim

Kom achter de waarde van intellectueel eigendom (IE) en leer hoe bedrijven hun concurrentievoordeel kunnen behouden. Deze blog belicht de complexiteit van IE-bescherming en biedt inzichten om waardevolle immateriële activa te behouden en te versterken. Leer hoe je valkuilen vermijdt en succesvol je IE beheert voor duurzaam bedrijfssucces.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier