FUNDINGPLAN IS ESSENTIEEL

Het internet en een datatijdperk

In 1989 vond de Britse wetenschapper van CERN Tim Burners-Lee het Internet uit. Zo’n zes jaar later publiceerde Bill Gates het boek ‘Road Ahead’ waarin hij de ‘Global Information Super Highway’ aankondigde. In 2007 gaf Apple met de introductie van de iPhone een geheel nieuwe betekenis aan de smartphone. Sinds die tijd is de wereld kleiner en het leven sneller geworden. Het datatijdperk is aangebroken.

Een grote invloed

Deze ontwikkelingen zijn ook van grote invloed op de corporate finance praktijk. Aan de linkerkant van de balans zijn immateriële vaste activa een steeds prominentere rol gaan spelen. Ter illustratie: het grootste taxibedrijf ter wereld (Uber) bezit geen auto’s; de grootste accommodatieverhuurder ter wereld (AirB&B) bezit geen hotels of vakantiehuizen, enzovoorts.

Een gedegen ‘fundingplan’ is hierbij essentieel

In deze tijd worden innovatieve bedrijven vaak gekenmerkt door een balans waarop nagenoeg geen vaste activa staan. Dit maakt dit soort ondernemingen bancair moeilijker financierbaar, ze bieden de lening gever geen zekerheid. In de regel zijn dit soort ondernemingen hierdoor aangewezen op venture capital. Vooraf moet je als ondernemer weten wat de mogelijkheden, beperkingen én gevolgen zijn van bepaalde financieringsopties. Een gedegen ‘fundingplan’ is hierbij essentieel.

Meer blog items

Waardering en financiering van uw bedrijf: de (on)zin van Ebitda

Bij de waardering en financiering van uw bedrijf is het oppassen geblazen met (te) simpele rekensommetjes met de Ebitda. Hoe hiermee om te gaan?

CORONACRISIS GOED VOOR BUY-IN MANAGERS (MBI)

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan.

Het belang van sterk management

Na een presentatie van een investeringsmaatschappij vroeg een van de aanwezigen wat de drie belangrijkste criteria zijn om in een bedrijf te investeren.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier