BEDRIJFSOPVOLGING? DENK AAN DE BOR

De Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)

Waarom is de Belastingdienst zo streng in de toepassing van de Bedrijfsopvolgingsregeling? Wie een onderneming erft of krijgt, moet belasting betalen. Tenzij u die onderneming voortzet: dan betaalt u minder of zelfs geen belasting. Dat is de kern van de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). En dat scheelt al heel snel heel veel geld. Bij een onderneming met een waarde ‚ €1.000.000,- scheelt dit al snel ‚ €400.000,- aan inkomsten en erfbelasting.

Een bedrijfwaardering

Het loont dus om een bedrijfswaardering uit te laten voeren door een deskundige. Met DUTCH CF staat u er als ondernemer niet alleen voor.

Meer blog items

Waardering en financiering van uw bedrijf: de (on)zin van Ebitda

Bij de waardering en financiering van uw bedrijf is het oppassen geblazen met (te) simpele rekensommetjes met de Ebitda. Hoe hiermee om te gaan?

CORONACRISIS GOED VOOR BUY-IN MANAGERS (MBI)

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan.

Het belang van sterk management

Na een presentatie van een investeringsmaatschappij vroeg een van de aanwezigen wat de drie belangrijkste criteria zijn om in een bedrijf te investeren.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier