BEDRIJFSOPVOLGING? DENK AAN DE BOR

De Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)

Waarom is de Belastingdienst zo streng in de toepassing van de Bedrijfsopvolgingsregeling? Wie een onderneming erft of krijgt, moet belasting betalen. Tenzij u die onderneming voortzet: dan betaalt u minder of zelfs geen belasting. Dat is de kern van de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). En dat scheelt al heel snel heel veel geld. Bij een onderneming met een waarde ‚ €1.000.000,- scheelt dit al snel ‚ €400.000,- aan inkomsten en erfbelasting.

Een bedrijfwaardering

Het loont dus om een bedrijfswaardering uit te laten voeren door een deskundige. Met DUTCH CF staat u er als ondernemer niet alleen voor.

Meer blog items

Een pre-exit strategie voor ondernemers

Pre-exit biedt ondernemers de kans om geleidelijk delen van hun bedrijf aan investeerders te verkopen voor financiële stabiliteit en groeimogelijkheden, maar brengt ook mogelijke nadelen met zich mee, zoals beperkte opbrengsten en verlies van controle.

Is Coolblue nog steeds zo “Cool”?

Coolblue, opgericht vanuit een studentenkamer in 1999, groeide uit tot een internationaal e-commerce succesverhaal. Het bedrijf, bekend om zijn ongeëvenaarde klantenservice, breidde uit naar België en Duitsland. Ondanks een stijgende omzet zag Coolblue de winstmarges dalen door toenemende concurrentie en operationele uitdagingen. De geplande beursgang werd uitgesteld vanwege marktonzekerheden. Terwijl Coolblue zich blijft aanpassen aan een veranderend retail landschap, wordt de haalbaarheid van gratis retourzendingen en lage prijzen in twijfel getrokken.

Bescherming van intellectueel eigendom: Navigeren door de valkuilen en uitdagingen – het bedrijfsgeheim

Kom achter de waarde van intellectueel eigendom (IE) en leer hoe bedrijven hun concurrentievoordeel kunnen behouden. Deze blog belicht de complexiteit van IE-bescherming en biedt inzichten om waardevolle immateriële activa te behouden en te versterken. Leer hoe je valkuilen vermijdt en succesvol je IE beheert voor duurzaam bedrijfssucces.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier