Werk & IK

Werk&IK

  • Mei 2024

DUTCH CORPORATE FINANCE BEGELEIDT SUCCESVOLLE FUSIE TUSSEN CENTRAL JOB EN WERK & IK

Dutch Corporate Finance is verheugd aan te kondigen dat de strategische fusie tussen Central Job en Werk & IK succesvol is voltooid. Deze strategische fusie markeert een nieuw tijdperk voor beide organisaties, die nu gezamenlijk zullen profiteren van aanzienlijke synergievoordelen binnen de uitzendbranche. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het detacheren van essentieel personeel in diverse sector waarbij Werk & IK gespecialiseerd is in de luchtvaart. Deze samensmelting versterkt hun positie aanzienlijk.

De fusie is niet zonder uitdagingen verlopen en vroeg om intensieve communicatie en samenwerking. Dutch Corporate Finance speelde een cruciale rol in het begeleiden van dit complexe traject.  Dutch Corporate Finance is bekend met beide organisaties en heeft in het verleden diverse overnames van Central Job begeleid en met deze stap ontstaat er een sterke, vernieuwde organisatie die klaar is om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een van de aandeelhouders, Ivan Karels, is daarbij uitgekocht en treedt terug als directeur. Hij zal zich voortaan richten op het opzetten van nieuwe internationale business en blijft als adviseur betrokken bij de verdere expansie van het bedrijf. Dit markeert een belangrijke overgang voor Karels en voor de organisatie als geheel.

Ivan Karels, oprichter van Werk & IK, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten als directeur. Onder zijn leiderschap heeft Werk & IK sinds de oprichting in 2009 indrukwekkende groei doorgemaakt, ondanks uitdagende omstandigheden zoals de bancaire crisis en de Covid-19 pandemie. Karels’ strategisch inzicht en onvermoeibare inzet hebben het bedrijf geholpen om een prominente positie te verwerven in de uitzendbranche, met een sterke aanwezigheid op Schiphol en daarbuiten.

In een gezamenlijke verklaring hebben de aandeelhouders Gijs en Geertje Nieuwenhuis hun trots uitgesproken over de nieuwe strategische structuur van Werk & IK B.V. De fusie stelt het bedrijf in staat om meerdere uitzendlabels onder één paraplu te brengen, wat de landelijke branding en verdere ontwikkeling van het concept bevordert. Daarbij kijken ze met een mooie blik terug op het verleden en de samenwerking met Ivan.

Ivan Karels zelf verklaarde: “Voor mij is de tijd aangebroken om een andere rol te ambiëren. Ik ben enorm trots op wat we hebben bereikt en kijk ernaar uit om als adviseur betrokken te blijven bij de verdere groei van dit prachtige bedrijf.”

Dutch Corporate Finance logo

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier