Stelling Hydraulics

Stelling Hydraulics

  • September 2022

DUTCH CF adviseert Stelling Hydraulics ten aanzien van de waarde van haar intellectual property (IP) en de IP-strategie.

Stelling Hydraulics is opgericht in maart 2014. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van innovatieve software met de toepassing van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) ten aanzien van golven, watervoorraden, hydraulica en hydrologie.

Overstromingen zijn een toenemend gevaar voor de samenleving en goed bestuur impliceert nu zorgvuldig waterbeheer in termen van ontwerp, planning en controle van stedelijke en landelijke gebieden. Dit vereist dat rekening wordt gehouden met regenbuien, extreme waterstanden, enzovoort. Een groot hulpmiddel is het bestaan van grafische informatiesystemen met op rasters gebaseerde digitale hoogtemodellen (DEM’s). Moderne technologie zoals Lidar betekent dat de DEMs een steeds hogere resolutie hebben.

Sinds 2014 is Stelling Hydraulics samen met Nelen & Schuurmans betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw systeem 3Di voor transport-, overstromings- en afwateringsanalyse.  De rekenkundige kern van 3Di is GISFLOW®.
GISFLOW® is gebaseerd op de integratie van 2D vrije oppervlaktestroming, grondwaterstroming en 1D kanaalnetwerken, met zowel vrije oppervlaktestroming als drukstroming. Dit wordt gecombineerd met digitale hoogtekaarten voor nauwkeurige overstromingsanalyses.

Dutch Corporate Finance logo

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier