Peters Installatietechniek

Peters Installatietechniek

  • Oktober 2022

DUTCH CF begeleidt Peters Installatietechniek bij toetreding van Esses Capital Partners als investeerder.

Peters Installatietechniek is een snelgroeiende onderneming met vestigingen in Renkum, Winterswijk en Zevenaar. Peters Installatietechniek bedient zowel de particuliere als zakelijke markt. Sinds kort heeft Peters Installatietechniek er een aandeelhouder bij en is ze met Esses Capital Partners van 2 naar 3 aandeelhouders uitgebreid.

“Esses Capital Partners is een Family Office en daarmee een lange termijn investeerder. Zij hebben net als wij, mens en duurzaamheid hoog in het vaandel staan” aldus Daniël Frenken, aandeelhouder en algemeen directeur van de onderneming. “Wij zijn ervan overtuigd dat Esses een waardevolle aanvulling voor ons bedrijf is.”

“Door de investering van Esses in ons bedrijf kunnen we de toekomst slagvaardig en vol vertrouwen tegemoetzien. In de praktijk kunnen wij een beroep doen op haar kennis, ervaring en netwerk zodat wij ons kunnen concentreren op innovatie en duurzame technieken” geeft Hendrik Dijkstra, aandeelhouder en technisch directeur, aan.

Aan de toetreding van Esses Capital Partners is een gedegen traject voorafgegaan. “Voor alle partijen moest dit de juiste stap zijn. Wij zien in Peters Installatietechniek een groeibriljant in het oosten van het land, een organisatie met een ondernemende directie die oog heeft voor de menselijke maat. Als motor achter de energietransitie is Peters voor ons een aantrekkelijke partij om in te investeren”. Dit vertelde Freek de Haas namens Esses tijdens een grote personeelsbijeenkomst van Peters. “Uniek dat deze bijeenkomst plaatsvindt, bracht hij nog naar voren. Lang niet alle werkgevers betrekken hun personeel zo bij de bedrijfsvoering.”

“DUTCH CF heeft ons gedurende dit intensieve proces zeer professioneel begeleid en ons met de juiste investeerders aan tafel gebracht. Esses Capital Partners sprong er tijdens deze gesprekken direct uit door de gedeelde waarden en visie. Wij zijn dan ook erg tevreden met dit resultaat. Het netwerk van DUTCH CF, het oog voor onze belangen, en de expertise in het proces heeft ons als management veel waarde gebracht.” Aldus Daniël Frenken, aandeelhouder en algemeen directeur van Peters Installatietechniek.

Het team van DUTCH  CF bedankt Daniël, Hendrik en Berry voor het vertrouwen en de prettige samenwerking en wenst hen veel succes toe in de toekomst.

Dutch Corporate Finance logo

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier