Moeijes Internationale Transporten en Expeditie

Moeijes Internationale Transporten en Expeditie

  • Februari 2024

Het gerenommeerde familiebedrijf Moeijes Transport wordt overgenomen door Wezenberg Transport.

De directies van Moeijes en Wezenberg hebben overeenstemming bereikt voor de overname van alle werkzaamheden, met het daarbij behorende personeel en wagenpark, van Moeijes transport naar Wezenberg transport.

Het iconische transportbedrijf Moeijes Transport
Moeijes Internationale Transporten en Expeditie BV, opgericht in 1917, is een modern en transportbedrijf dat beschikt over een professionele organisatie met groot eigen wagenpark van 85 combinaties. Moeijes is gespecialiseerd in het transport van groente, fruit, bloemen en planten. Daarnaast verzorgt Moeijes transporten van allerlei levensmiddelen, hoogwaardige goederen en volumegoederen. De multifunctionele vrachtwagens van Moeijes zijn dagelijks onderweg van en naar bestemmingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittanië.

Moeijes beschikt in Zwaag over ca. 8000 m² op- en overslagruimte. Ook heeft Moeijes in Zwaag een eigen werkplaats waar het totale onderhoud van het wagenpark wordt verzorgd.

René en Daniel Moeijes: “Wij zijn erg blij met een partner als Wezenberg, een gezond familiebedrijf dat in veel opzichten lijkt op Moeijes. Een bedrijf dat op onze vestiging in Zwaag continuïteit biedt voor ons personeel, onze klanten en leveranciers. Vakmanschap en de liefde voor het transportvak blijft bestaan. De uitdagingen in de transportbranche zoals verduurzaming en digitalisering, kunnen in een grotere, nog professionelere organisatie beter worden opgepakt. Daniel en ik zien een mooie toekomst waar wij zelf ook graag bij betrokken blijven.”

Gert Wezenberg en Rogier Verkley: “Wezenberg heeft een sterkte positie binnen Retail en AGF in het binnenland en wil met deze overname haar positie in met name Duitsland versterken. Moeijes is een begrip in transportland en sterk in Duitsland. Met hun unieke geconditioneerde volume combi’s zijn wij in staat om ons geconditioneerde netwerk verder uit te bouwen en meer klanten te bedienen in de Retail en AGF-branche.”

“René en Daniel hebben een gerenommeerd familiebedrijf verder uitgebouwd en zullen ons nog voor een bepaalde tijd ondersteunen. Wezenberg en Moeijes hebben tezamen meer dan 185 jaren ervaring en met die ervaring hebben wij een mooie basis om toekomstige uitdagingen in de transportbranche aan te kunnen. Met een vloot van 235 trekkende eenheden hebben wij een solide basis en kunnen wij onze klanten nog beter op Duitsland gaan bedienen.”

DUTCH CF heeft René en Daniël van Moeijes Transport begeleidt bij de verkoop aan Wezenberg Transport. Het team van DUTCH  CF bedankt René en Daniël voor het vertrouwen en de prettige samenwerking en wenst hen veel succes toe in de toekomst.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier