Integra

Integra Multi Vendor Services & Cloud Solutions

  • September 2022

Integra MVS en Integra BCS, marktleider in third-party maintenance (TPM) services en cloud services provider in Nederland, is overgenomen door Evernex, dat onderdeel is van 3i.

Sinds de oprichting in 2010 heeft Integra MVS (Multi Vendor Services) haar positie als marktleider in  third-party maintenance services zorgvuldig opgebouwd, met een specialisme in het aanbieden en verzorgen van IT oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven en business partners.

Gebruikmakend van haar ervaring en expertise is Integra in 2018 Integra BCS gestart (Business Continuity Solutions), waarmee zij een breed pallet aan cloud services aanbiedt zoals Infrastructure as a Service (IaaS), Backup as a Service (BaaS) and Disaster Recovery (DRaaS) Solutions.

Financiële prestaties door sterke technische expertise

Integra MVS is de afgelopen jaren gezond en stevig gegroeid. De omzet is sinds 2019 met ca. 25% per jaar gegroeid. Integra BCS heeft zelfs een jaarlijkse groei doorgemaakt van 150%.

Maarten Folmer, de oprichter en eigenaar van Integra, legt uit:

“Bij Integra zijn we verheugd om aan deze spannende nieuwe fase van onze reis te beginnen. De alliantie van onze cloudexpertise en het wereldwijde bereik van Evernex Group zal ons positioneren als een belangrijke speler in de levering van clouddiensten.”

En Stanislas Pilot, de CEO van Evernex, vult aan:

“Met deze overname versterken we ons dienstenaanbod en onze marktpositie in de Benelux, waar we al met tal van klanten werken. Door samen te werken met Integra, die onze waarden van wendbaarheid, innovatie en uitmuntendheid deelt, zullen onze klanten enkele van de meest uitgebreide en complete IT-diensten in de branche ontvangen.”

Integra maakt per eind september jl. onderdeel uit van de Evernex Group en stelt Evernex hiermee in staat om zijn bereik in Noord-Europa uit te breiden en tegelijkertijd zijn dienstenportfolio te verbeteren, inclusief de levering van DRaaS-, BaaS- en IaaS-oplossingen aan alle klanten.

Sinds 3i in oktober 2019 aan boord kwam is dit alweer de vijfde overname van het bedrijf, waarmee de status als succesvol consolidatieplatform wordt versterkt.

Tot slot nogmaals het woord aan Maarten Folmer, die zeer tevreden terugkijkt op de samenwerking met Dutch CF:

“Het was voor ons heel prettig om in dit traject met specialisten te werken die vaker met zo’n bijltje hebben gehakt. Jason en Jasper stonden ons als ondernemers terzijde en waren altijd bereikbaar, wat in ons geval prettig was, daar we gedurende kantoortijden niet veel konden bespreken, omdat onze medewerkers niet op de hoogte waren. Kennis over de materie en over zo’n intensief verkoopproces heeft ons heel veel rust en vertrouwen gegeven, hetgeen zich heeft vertaald in deze prachtige deal. Zelfs de kopers complimenteerde ons met de professionaliteit van onze begeleiding – dat geeft een prettige basis voor de toekomstige samenwerking”.

Dutch Corporate Finance logo

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier