Europa Ice en Perfect Ice Solutions

Europa Ice en Perfect Ice Solutions

  • 2023

DUTCH CF begeleidt verkoop van Europa Ice en Perfect Ice Solutions aan Veenhuizen Groep.

Veenhuizen Groep neemt de bedrijven Europa Ice en Perfect Ice Solutions over. Daarbij worden de activiteiten van Perfect Ice Solutions en Europa Ice 100% voortgezet. Met de samenvoeging wil de Groep zich meer focussen op service-activiteiten en de verkoop van (soft) ijsapparatuur. Veenhuizen Groep zal voorzien in de shared services zoals IT, HR, financiën, management en projectmanagement.

“Ik ben erg blij met de overname, hoewel wij het meer zien als een samenwerking. Samen kunnen we meer bereiken voor onze klanten. Bart en Mieke hebben een fantastisch bedrijf opgebouwd met fijne mensen en dat willen we graag zo houden.” aldus Patrick Veenhuizen, eigenaar en algemeen directeur van Veenhuizen Groep.

Verkopers, Bart en Mieke Schipperen, over de verkooptransactie:“Soms sta je voor een moeilijke keuze. Wat ga je doen? Nog harder werken óf je richten op daar waar je goed in bent? Voor Bart is dat de techniek voor Mieke de planning en het zorgen voor de monteurs.

We merkten dat er zoveel andere zaken moesten gebeuren. Met name dingen waar we eigenlijk helemaal geen energie van kregen. We denken er net zo over als Patrick: samen kunnen we meer bereiken dan alleen. Zelf blijven we de komende jaren nog gewoon verbonden aan het bedrijf. Dat was onze wens, maar zeker ook die van Veenhuizen. Spannend vinden we het wel, maar we hebben er alle vertrouwen in.”

Voor de klanten van Europa Ice en Perfect Ice Solutions gaat er voorlopig niets veranderen. Verkopers over DUTCH CF: “Wij zijn DUTCH CF zeer dankbaar voor de uitstekende begeleidingen persoonlijke betrokkenheid gedurende dit proces. Vanaf het begin namen Polle en Roy ons bij de hand en begeleidde zij ons op een professionele manier. Niet alleen hebben zij voor ons de optimale voorwaarden en condities uit onderhandeld, maar ook hebben zij de hobbels tijdens dit proces daadkrachtig gemanaged. Wij hebben hiermee het resultaat behaald dat wij voor ogen hadden.”

Het team van DUTCH CF bedankt Bart en Mieke voor het vertrouwen en de fijne en succesvolle samenwerking en wenst hen een mooie toekomst.

Dutch Corporate Finance logo
Europa Ice logo
Perfect Ice Solutions logo

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier