DK Prototyping For Automotive Glass

DK Prototyping For Automotive Glass

  • November 2022

DUTCH CF adviseert DK Prototyping For Automotive Glass in samenwerking met Grant Thornton ten aanzien van de waarde van haar patenten in aanvraag alsmede de mogelijke patentstrategie.

DK Prototyping for Automotive Glass begon in 1990 als een ruitreparatiebedrijf. Na twee jaar nam Bart Driehuis het bedrijf over van zijn stiefvader T. Kreek en zette het familiebedrijf voort. Gezien de opkomende concurrentie besloot hij naast ruitreparatie te starten met het bewerken van vlakglas. Dit bleek een succesvolle stap. Al snel kwam de vraag naar gebogen ruiten. In 1996 werd de eerste buigoven aangeschaft.

Toen een medewerker van een zonnedakenproducent zijn vooruit van een oldtimer had laten reproduceren, kwam de vraag of we ook dakpanelen konden maken. Dit was een volledig ander proces, omdat deze panelen niet alleen gebogen, maar ook gehard moesten zijn. Bart dacht enige tijd na over hoe dit kon worden aangepakt. Hier moest een nieuwe oven voor ontworpen en gebouwd worden. Met de producent van de zonnedaken sprak Bart af dat DK vier projecten mocht uitvoeren, zodat de investeringen die nodig waren om dit op te zetten, gefinancierd konden worden.

Vanaf 1998 begon DK met het harden van 3D gebogen ruiten. De eerste opdracht bleek zo’n groot succes dat DK voor dezelfde opdrachtgever van het dakpaneel in 2001 ook de overige zij- en achterruiten van de auto mochten produceren. Hiermee werd de intrede van DK als leverancier in de automotive industrie een feit.

In de jaren die volgden, werden steeds hogere eisen gesteld door de automotive industrie. DK moest blijven investeren in het ontwerpen van nieuwe machines en werkwijzen. Zo werd het vanaf 2009 ook mogelijk om de volledige 3D-vorm van een ruit binnen serieproductie geldende toleranties te maken. Sinds 2010 kan DK draden in PVB verwerken die een antenne- en verwarmingsfunctie hebben. In 2012 werd een revolutions-bend systeemmethode ontwikkeld. Deze methode zorgt dat de kwaliteit van gelaagd glas zo hoog wordt dat ook een combinatie met head-up-display mogelijk is. In 2013 bouwde DK enkele van haar ovens om, zodat zij ook IR-reflecterend glas konden buigen. Momenteel perfectioneert de onderneming het productieproces van gecoat glas met een zachte coating, zodat deze kunnen worden bewerkt en ontdaan van coating op de door de klant gewenste plekken. Ook wordt productiecapaciteit verder uitgebreid.

Dutch Corporate Finance logo

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier