IP WAARDERING & FINANCIERING

Wij begrijpen IP

IP (intellectual property), IE (intellectueel eigendom), ‘Intangibles’ of immateriële vaste activa staan allemaal voor rechten op intellectuele creaties. Denk hierbij aan octrooien, software, muziek, modellen, databases.

We leven in een andere wereld

In de jaren 70 bestond nog geen 20% van de marktwaarde van de S&P-500 bedrijven uit IP. Maar vandaag de dag vertegenwoordigt IP ongeveer 85% van de marktwaarde van de bedrijven in deze index. Bij MKB bedrijven heeft het IP op de balans ook een opmars gemaakt. De internet-revolutie heeft het licht gegeven aan een nieuw soort bedrijven; IP-rijke bedrijven. We leven in een andere wereld.

IP-rijke bedrijven starten vaak vanuit een passie; gedreven door een echte behoefte om iets te veranderen. Ze hebben kenmerken die disruptive, defationary economy of scaleable genoemd worden. Maar het is niet zo eenvoudig om IP-rijke MKB bedrijven gefinancierd te krijgen. Ze bieden te weinig zekerheden aan banken, of de kasstromen zijn nog negatief of te volatiel, of ze hebben een te beperkte historie. IP-rijke MKB bedrijven zijn vooral op equity aangewezen en later eventueel op mezzanine financiering. Het aantrekken van aandelenkapitaal roept waarderingsvraagstukken op. ‘Wat is dat IP, of wat zijn die aandelen nu waard?’ ‘Hoeveel procent van het aandelenkapitaal krijgt de investeerder in ruil voor het ingebrachte kapitaal?’ Misschien zijn dit vragen die u zichzelf recent ook gesteld heeft. Wij kunnen deze vragen voor u beantwoorden. Wij begrijpen IP.

DUTCH CF is gespecialiseerd in het waarderen van uw IP of uw IP-rijke bedrijf. Daarnaast begeleiden wij u bij het aantrekken van kapitaal, de IP due diligence of de verkoop van uw IP. U staat er niet alleen voor.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier