IEDEREEN IS VERVANGBAAR, TOCH?

De vraag is alleen ‘op welke termijn?’

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan. In principe zijn wij het daar volledig mee eens, de vraag is alleen ‘op welke termijn?

Een goede voorbereiding betaalt zichzelf terug

Wanneer een bedrijf voor haar sales, technische kennis of innovatiekracht sterk afhankelijk is van haar DGA dan maakt dat een verkoop niet makkelijker. Het hoeft geen ‘show-stopper’ te zijn maar de potentiële koper ziet hierdoor vaak een verhoogd risico. Immers, ‘wat kopen we eigenlijk wanneer de expertise samen met de DGA de deur uitloopt?’

Om deze reden werkt DUTCH CF met haar cliënten aan het overdraagbaar maken van de onderneming. Dit is één van de aspecten van het verkoop-klaar-maken van de onderneming. Een goede voorbereiding betaalt zichzelf terug.

Meer blog items

CORONACRISIS GOED VOOR BUY-IN MANAGERS (MBI)

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen beseffen vaak niet hoe belangrijk zij zelf nog zijn voor de onderneming. ‘Iedereen is vervangbaar’ horen wij dan.

Het belang van sterk management

Na een presentatie van een investeringsmaatschappij vroeg een van de aanwezigen wat de drie belangrijkste criteria zijn om in een bedrijf te investeren.

Garanties vs. vrijwaringen

Men hoort vaak de termen “Garanties” en “Vrijwaringen” tijdens een overname proces. Wat is nu het verschil?

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (20) 210 36 35 of stuur ons een berichtje via het contact formulier